Příspěvky

Návštěva Liberce

Obrázek
Zdravíme všechny zapálené fanoušky idolu. My, největší fanynky idolu, se s vámi musíme podělit o nepopsatelný zážitek, který vyjádříme fotkami níže. Rozhodly jsme si splnit si dlouhodobý sen a navštívily jsme Liberecký kraj a konkrétně Liberec, abychom se mohly projet různými idoly, ale hlavně zažít lesní projížďku tramvají mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Neodpustily jsme si také navštívení některých známých míst v Liberci a jeho okolí. V neposlední řadě jsme se samozřejmě stavily i na autobusovém nádraží, což byl jeden z nejsilnějších zážitků v našem životě. Jako poslední jsme se projely tramvají č. 11 a objevily pravý smysl života. -  https://youtu.be/dPOknecuS0U Toto je konec naší cesty za idolem, žádné další posty se zde již neobjeví. Pokud máte urgentní fanart, o který byste rádi vystavili zde v naší virtuální galerii, pošlete nám ho na email lukrejsa@gmail.com, zveřejníme ho.

Hlavně se v Libereckém kraji neztratit!!

Je hezké být fanouškem a ještě ke všemu zapáleným, ale víte opravdu, jak idol funguje? Každý zná své město a možná i kraj, ale co Liberecký kraj? Zde vám proto poskytujeme stránku se všemi jízdními řády idolu. https://www.iidol.cz/platne-jizdni-rady.html Přejeme vám pěknou cestu a idolu zdar!

Vyvracení mýtů

Obrázek
Nešťastné věci se stávají a před týdnem se stala jedna z nich. Objevil se první hejtr idolu.  Je lehké něco hejtit, když o tom nic nevíte. Samozřejmě, my, znalkyně, přinášíme řešení. O idolu víme vše a nejsme líné si případné informace dohledat, proto bychom rády situaci uvedly na pravou míru a vyvrátily toto směšné tvrzení.  Výše můžete vidět tabulku kapitoly 6.5.2 nesoucí název STANDARDY KVALITY VOZIDEL PŘÍMĚSTSKÉ AUTOBUSOVÉ DOPRAVY z roku 2019. Jasně v této tabulce můžeme vidět, že idol nezahálí a už v roce 2023 plánuje mít klimatizovaná všechna svá vozidla, nemluvě o tom, že v roce 2020 jich je už 50 %. Dále si můžeme všimnout textu pod tabulkou, který se zmiňuje o sankcích. Idol moc dobře ví, co dělá, kam se na ně hrabe nějaký BORS nebo RegioJet!

Jak to všechno začalo, aneb BUDIŽ IDOL

Abychom se v našem poznání Integrovaného dopravního systému Libereckého kraje zase o kousek posunuly, bylo by takhle k večeru určitě příjemné pohlédnout na chvíli do historie. Jak to všechno začalo, aneb "BUDIŽ IDOL!" Světlo světa poprvé spatřilo idol v květnu roku 2009, kdy byl pilotně spuštěn pouze v některých částech kraje. Jak se dalo samozřejmě předpokládat, tak se okamžitě uchytil a byl rozšířen i do ostatních částí. Již v únoru 2010 systém využívalo téměř 60 000 lidí!! Mimo úžasných webovek, kerými se idol může pyšnit, už řadu let distribuují tzv "idol zpravodaj"- barevný časopis! Zde je krátké video z roku 2019, týkající se 10. výročí idolu, při kterém žádné oko nezůstalo suché: https://www.youtube.com/watch?v=18dazKIEf7A&ab_channel=IDOLdopravaLK Nyní má idol fanoušky i v jiných zemích. Šiřte lásku a nezapomínejte, idol je láska.

Máme už i zvířecí fanoušky!

Obrázek
 Odvážné andulky z Křelova, se rozhodly podělit se s námi o velice vám známou vášeň. Idol! "andulky z Křelova fandí idolu" Děkujeme za podporu, idol je láska.

JIŘINA BOHDALOVÁ POUŽÍVÁ IDOL!

Obrázek
 Nevěřily jsme vlastním očím, když nám nejmenovaný fanoušek idolu poslal následující fotografii! Žádnou z nás nikdy nenapadlo, že je Jiřina Bohdalová zapálenou fanynkou idolu. Jsme hrdé na to, že idol podporují i celebrity a doufáme, že tato lavina lásky strhne jednou úplně všechny. Děkujeme za podporu takovéto talentované ženy!

PŘESUN MANIFESTU

Náš manifest nyní můžete najít i na YouTube. https://youtu.be/v6wKKayXikQ Umění zdar a idolu lásku.

Idol v Brně

Obrázek
Věřte nevěřte, byly jsme dnes na návštěvě v Brně a co jsme neviděly! Liberecký autobus! Nejdříve jsme nevěřily vlastním očím, protože tyto krásky měly opravdu netradiční barvu. Namísto kadmiově zelené a zinkově žluté byl tento autobus sněhobílý s rtuťově červeným nápisem a ladnými křivkami loga idolu. Tento typ jsme spatřily hned na dvou místech. Pozor! Jedná se o jiný autobus! Nechtělo se nám do Brna, nechtělo, ale stálo to za to.

Ztráty a nálezy!!

Obrázek
Nedávno jsme v lince č. 13 našly pár ponožek a rozhodly jsme se to sdílet okamžitě!!! Zdá se, že majitel je nejen velkým fanouškem idolu, ale má iniciály MS. Pokud někoho takového znáte, napište nám prosím do komentářů a my vás obratem kontaktujeme!

KORONA DANCE by zaměstnanci DPMLJ a FANOUŠCI IDOLU

Obrázek
https://www.youtube.com/watch?v=XOUzVe0rBkQ Jakožto největší fanoušci idolu vůbec jsme se rozhodly zatančit si s neohroženými zaměstnanci DPMLJ! Neskutečný zážitek plný emocí!

Jen číslo a cílová stanice

Obrázek
Pokud jste se někdy procházeli po Liberci, tak jste si určitě stačili všimnout rozmanitosti nápisů cílových stanic v čele každého autobusu či tramvaje. Jak to ale vidí někdo, kdo v Liberci v životě nebyl? Musí si vystačit s internetem, zvlášť v době kovidové. Našly jsme hned několik příkladů a vyhotovení těchto nápisů cílových stanic a nestačily jsme se divit jejich kráse. První jsme našli tento kadmiově oranžový nápis. Zdá se být perfektní přechodnou barvou mezi zinkovou žlutou a kadmiově zelenou (Náhoda? Nemyslíme si.). Tento klasický LED display opravud působí silně na každého, kdo se na něj podívá, ovšem pohled z boku je až směšný. Druhý display představuje rovnováhu. Vidíme zde dokonalý přechod s kadmiově oranžovou a pak lehký návrat ke kadmiově zelené přes karibskou zelenou. Tato zelená je jasná a nelže, nesnaží se podobat se žluté. Tento display na nás působí jako "slider", tedy že se nápis přepíše zleva doprava. Je potěšením se na tyto barvičky dívat, ale už to není o

Meditace: sexy, legálně a bezpečně

Obrázek
Zavřete oči. Představte si, že jste v jednom z autobusů Libereckého kraje. Stará látka sedaček vás dráždí v dlaních a stejně tak jejich vůně vás škádlí v nose. Vedle vás je čerstvě vydesinfikovaná železná tyč. Ochutnejte ji. Nyní se cítíte trochu zmateně, ale to vůbec nevadí. Láska nikdy není jasná. Je to tak.

Ztráty a nálezy

Obrázek
Jeden z fanoušků nám nedávno dal na vědomost, že našel na zadní sedačce linky 11 tuhle roušku: Pokud je vaše, kontaktujte nás prosím a my vás nasměřujeme dál.

Fanarty

Obrázek
Pokud máte fanart, se kterým byste se chtěli pochlubit, tak nám prosím napište na adresu blogu: lukrejsa@gmail.com - Petra ze Znojma - Pavla z Ostravy - Natálka z Brna Valentina, Peru - Honza z Prahy - origami z Plzně - Barunka z Chomoutova - Katharina, Německo - Kája z Chomutova - Matouš ze z Plzně - Lucie, Holandsko - Aďoušek z Brna

Rozmluva

Dobrý den, my jsme tým z Olomouce a hned na začátek bych vám ráda řekla, že když je někdo do něčeho zapálený, tak se to pozná. Náš projekt vyjadřuje energii a nadšení, jaké můžete cítit jen když jedete v pískající tramvaji nebo v útulném autobuse. Liberecký kraj neznáme tak dobře jako náš Olomoucký a už vůbec ne jeho dopravu a jsme nesmírně nadšen, že nám k tomu letošní ročník udělil příležitost. A teď abychom odpověděli na důležité otázky. – Jakou roli hrají v dnešním světě plném neustálých změn a turbulencí různí idolové a idoly? Doprava je velice důležitá, nehledě na kraj, či dokonce stát, ale hromadná doprava Libereckého kraje má opravdu něco do sebe…. – Jak můžeme vnímat současné odmítání historických idolů? Naprosto chápu, že se někdo mnohem radši sveze tramvají, který nevrže a nekymácí se, ale není v tom právě ta krása? Uvědomme si, kolik zde vzniklo vzpomínek. – A měli jste někdy nějaký idol?  My osobně jsme idol nikdy nevlastnily a ani si nejsme jisté, že někdy budeme. Je to v

Manifest

Hleďte. Video, které to dokazuje všechno. Fanoušky najdeme opravdu po celém světě. https://drive.google.com/file/d/1YVx1UvmYx_asP1xYIN7eg_P9QdHDC64t/view?usp=sharing https://youtu.be/v6wKKayXikQ

O nás

Obrázek
Bohužel jsme nikdy neměly tu čest svézt se hromadnou dopravou Libereckého kraje a tak jsme začaly researchem odlišností od hromadné dopravy Olomouckého kraje.  Zjistily jsme, že se liší zvuky a vzhledem vozidel, což nám ale nezabránilo ve vyjádření našich pocitů během cestování dopravními prostředky a přejeme si, aby naše olomoucká hromadná doprava byla více jako ta liberecká. Liberecká vozidla nás naprosto uchvátila a chtěly jsme se do Liberce podívat osobně, přivonět si k sedačkám, poslechnout si zvuk zavírajících se dveří, ale vzhledem k současné situaci to nebylo možné. Byly jsme tím velmi zarmouceny a hledaly jsme všechny možné způsoby jak naši touhu naplnit.  Vyzkoušely jsme vše, naše touha nás vedla kupředu a donutila nás k radikálním řešením → nahradily jsme si osobní zážitek virtuální prohlídkou přesně tak, jak si integrovaný dopravní systém Libereckého kraje představujeme ve svých nejdivočejších snech. 

Intimní óda na idol

Zelená barva na těle vagónu tramvaje úžasně ladící se světlejšími tóny zinkově žluté a sněhobílé. Dokonalá symetrie jejich křivek čelního skla. Pronikavý pohled jejích světel, který pohlédne do nitra duše. Vždy hned víte kam vaše společné cesty libercem směřují. V Libereckém kraji neexistuje nic jako ošklivý nebo starý dopravní prostředek. Všechny zde mají své místo a obdiv. Při pohledu na masivní černá kola smýkající se po cestě se přihlížejícím i cestujícím tají dech. Jiskra tvořena tramvajovými dráty působí až omamným dojmem. Autobusy Libereckého kraje ovládají ulice. Pohled na ně nikdy nezevšední. Každý musí zanechat práce, ve spěchu všedních dnů se na chvíli zastavit a pohlédnout na oslňující půvab, dokonale stavěného těla libereckého autobusu. Brrrm brrm. Rafinovaně ohnutý kloub umožňuje autobusu elegantně a s lehkostí zvládat i nejostřejší zatáčky všech zákoutí Libereckého kraje.

Jedině čtyři kola idolu

Obrázek
Robustní a přesto jemný. Nepřehlédnutelný a přesto nenápadný. Zimní pneumatiky, ale barvy jara. Elegantně se točí a při prudkých zatáčkách zanechávají na libereckých cestách kus sebe. Stejně jako zanechaly kus sebe v mém srdci. 

Ach ano...

Obrázek
Ach ano, ty tramvaje liberecké.... ne jednou mi oko zvlhlo při pohledu na tak půvabné stroje. S jakou elegancí se pohybují po ulicích. Nemohu ani slovy vyjádřit, jaký pocit ve mě vyvolává pomyšlení na projížďku jednou z nich. Ach ano...ty tramvaje  liberecké. 

Nevím, proč miluji zrovna ji

Obrázek
Zeleno-žlutá kombinace laku na prakticky stavěném těle liberecké tramvaje je prostě fresh. Každý na první pohled pozná, že design byl zvolen velmi chytře a s rozvahou... Je nadčasový a udržitelný, nemůžu odtrhnout zrak! Miluju vzhled libereckých tramvají, je to jako něžné pohlazení po mé citlivě esteticky vnímající a krásu milující duši. Ovšem jak říká Antoine de Saint-Exupéry nejkrásnější je očima neviditelné a to platí i pro libereckou tramvaj. Od její úžasné stability a jistoty, kterou získává díky kolejím, do kterých úžasně padne a jsou společníky na všech cestách, až po její upřímnost, díky které bez žádných zbytečných pletek rovnou jasně vím s čím od ní můžu počítat - vždy dokonale splní mé prosby a dovede mě bezstarostně, bezpečně k domovu. 

‎️‍🔥

Obrázek
 Zde můžete vidět naši vášeň a zapálení.

O co vlastně jde?

 :) Účastníme se 12. ročníku soutěže Máš umělecké střevo? s tématem idol. odkaz: https://umeleckestrevo.cz/letosni-rocnik/